فضيلت اعتکاف چيست و چرا فقط در روزهايي خاص از ماه رجب معتکف مي شوند؟

ساخت وبلاگ

فضيلت اعتکاف چيست و چرا فقط در روزهايي خاص از ماه رجب معتکف مي شوند؟

الف) اعتكاف، عبارت است از ماندن در مسجد به قصد بندگى و عبادت و لازم نيست نيت عبادت ديگرى غير از ماندن در مسجد به آن ضميمه شود. اصل اعتكاف مستحب است؛ اما به خاطر نذر، قسم يا عهد و يا اجير شدن براى ديگرى، واجب مىrlm;شود. همينrlm;طور براى كسى كه دو روز معتكف شده، روز سوم واجب مىrlm;گردد و اعتكاف اثر عميقى در تصفيه روح و توجه مخصوص به پروردگار دارد. در حقيقت براى پرورش روح تقوا و خويشتنrlm;دارى، خودشناسى و خداشناسى و ملكه پرهيز از گناه و احساس مسؤوليت در برابر وظايف انسانrlm;ها است و در فضيلت آن آمده است كه ثواب اعتكاف، انجام دادن و معتكف شدن برابر با دو حج و دو عمره مىrlm;باش)دسفينةrlm;البحار، ج 6، ص 334 - وسائلrlm;الشيعه، ج 7، ص 413، انتشارات مكتبةrlm;الاسلامى (.
ب ) در هر زمانى كه روزه گرفتن صحيح باشد، اعتكاف نيز صحيح است؛ ولى با فضيلتrlm;ترين زمان آن ماه رمضان، مخصوصا ده روز آخر آن ماه است.
ج ) اعتكاف چند شرط دارد:

-1 عقل،
- 2
نيت،
- 3
روزه گرفتن،
-4
كمتر از سه روز نباشد،
-5
در يكى از مساجد چهارگانه (مسجدالحرام، مسجدالنبى(مدينه)، مسجد كوفه، مسجد بصره) باشد و در غير اين چهار مسجد، بنا بر نظر امام اعتكاف اشكال دارد. اما در مسجد جامع هر شهر هم به اميد ثواب مىrlm;توان معتكف شد،
6-
زن در صورتى مىrlm;تواند معتكف شود كه با حقوق شوهر منافات نداشته باشد و شوهر به او اذن بدهد. اعتكاف فرزندان هم اگر باعث اذيت پدر و مادر شود، جايز نيست؛ اما اگر باعث اذيت نشود اذن لازم نمىrlm;باشد.
7-
بدون عذر شرعى و عمدا از مسجد (در مدت اعتكاف) خارج نشود،
8-
بلوغ در اعتكاف شرط نيست، ازاينrlm;رو از بچه مميز (كه خوب و بد را تميز مىrlm;دهد) نيز صحيح است.
چند چيز بر معتكف حرام است:
1-
اعمال زناشويى با همسر (حتى لمس و بوسيدن و نگاه شهوتrlm;آميز كردن)،
2-
استمنا،
3-
بوييدن مشك و ريحان و چيزهاى معطر،
4-
خريد و فروش و معاملات،
5-
جدال و گفتrlm;وگو در امور دنيا با مسائل دينى اگر براى شكستن طرف مقابل باشد؛ اما اگر گفتrlm;وگو براى فهميدن يك مسأله علمى باشد اشكال ندارد، (تحريرالوسيله، ج 1، ص 554).
دانشجويان و كسانى كه در شهرهاى ديگر هستند، مىrlm;توانند در مسجد جامع آن شهر به قصد ثواب معتكف شوند، (استفتاآت امام خمينى).
البته شما بايد به فتواى مرجع تقليدى كه از او تقليد مىrlm;كنيد مراجعه نماييد

هیئت یا غیاث المستغیثین ...
ما را در سایت هیئت یا غیاث المستغیثین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cheyateyaghias9 بازدید : 5 تاريخ : يکشنبه 7 بهمن 1397 ساعت: 12:06